Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Waar moet je op letten voordat je op wintersportvakantie gaat?

Voorbereid op wintersport, bekijk dan onze checklist waar je allemaal rekening mee moet houden!


De sneeuw is vers op de piste. Maar wanneer ben je goed voorbereid? Heb je de reis geboekt? Check! Slaapplaats geregeld? Check! Het gebied grondig bestudeerd? RVIM maatregelen gecontroleerd? Check,check! Maar nu is het tijd voor een dubbelcheck. Wij lopen de belangrijkste punten even met je door.


1. Onderhoud nodig?

Het is uiteraard belangrijk om voor jouw wintersportvakantie je ski en/of snowboard te laten controleren. Dit zorgt ervoor dat jij de optimale beleving hebt op wintersport. Je wilt niet dat je ski en/of snowboard traag is, hoekige bochten maakt of onstabiel is. Zo voorkom je ook leedvermaak van je vrienden als je weer eens sneeuw aan het happen bent. Onze wintersport winkels in Duiven en Eindhoven kunnen je prima voorzien van een top fitte ski/snowboard.

2. De juiste kleding voor wintersport?

Op wintersport kun je te maken krijgen met verschillende soorten weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw. De temperaturen kunnen hierdoor sterk verschillen. Als het kwik tot ver onder het vriespunt daalt, wil je niet dat de gure wind jouw lichaamstemperatuur
beïnvloed. Daarom moet je verstandige keuze maken wat je mee wilt nemen op wintersport. Wat je sowieso mee moet nemen als je op skivakantie gaat is als volgt:


ThermokledingAls je zó hard je best doet om warmte te produceren op de koude pist, kan dit maar beter worden vastgehouden. Door onderkleding dat geen vocht vast houdt.
PullieDoor extra laagjes behoudt je de warmte. Deze pullie is jouw tweede laag om geisoleerd te blijven.
Ski-jasDe elementen zorgen ervoor dat jij het koud krijgt op de piste. Bescherm je daarom tegen de wind, regen, sneeuw met een stijlvolle ski-jas.
SkibroekHeerlijk die natte en koude billen. Voorkom dit door een goede skibroek te dragen tijdens de ritjes op de pist.

Zeker als er wisselvallig weer is voorspeld, is het lastig te bepalen wat nou écht handig is om aan te trekken. Hiervoor hebben we het 3-lagensysteem, dit houdt als volgt in:

  • Laag 1 De Basislaag (thermokleding)
  • Laag 2 De isolerende laag (sweater/pullie)
  • Laag 3 De wind-/waterdichte laag (ski-jas)

3. Bescherming?

Laten we bovenaan beginnen. Als er iets vervelend is, dan zijn het wel koude oren. De Skihelm zorgt ervoor dat de oren er niet af zullen vriezen, maar belangrijker dat je hersenpan beschermt wordt tegen eventuele klappen als je onderuit gaat. Dit is niet te vervangen door een muts, de muts is uiteraard wel geschikt voor de momenten dat je niet op de piste staat.

NAAR SKIHELMEN

Voor de ervaren als de beginnende skiërs als snowboarders is het geen overbodige luxe om rug- als overige bescherming te dragen. Zo voorkom je altijd onnodige klachten bij valpartijen als botsingen met mede wintersporters.


4. De zon, de felle zon, lekker toch?

Je kent het wel, je mooie bruine kleurtje van de wintersport wordt overschaduwd door de grote witte rand rondom je ogen. De grote skibril heeft ervoor gezorgd dat precies dit stukje van je gezicht geen zon heeft gevangen. Jammer, maar die grote goggles zijn toch wel erg belangrijk. De goggles beschermen de ogen tegen de sterke, schadelijke UV-straling. De straling is in de bergen veel sterker dan wanneer je je op zeeniveau bevindt. Daarnaast reflecteert de witte sneeuw de straling waardoor deze extra wordt versterkt. Ook als het bewolkt is wordt je blootgesteld aan UV-straling dus draag in alle gevallen zonnebrand en een goede skibril! 



5. Welke ski bril?

De ene bril is de ander niet. Er zijn verschillende goggles (skibrillen) voor verschillende weersomstandigheden. Door de juiste bril te dragen zorg je dat je diepte ziet en niet verrast wordt door plotselinge sneeuwhopen of juist gaten in de pistes. Als je naar beneden vliegt vang je veel wind en kou. De skibril zorgt dat ogen ook hier tegen beschermd zijn waardoor voorkomen wordt dat de tranen over je wangen biggelen. Hoe kies ik de juiste goggle? Daar zijn wat handige tips voor, er zijn namelijk verschillende omstandigheden wanneer je aan het skiën bent. Neem bijvoorbeeld een heldere blauwe lucht, met een strakke zon. Dan heb je een andere lens nodig als op een dag dat het bewolkt is. Hier hebben wij een handige overzicht van de type lenzen:


 Zonnige dagen Gele, roze, groene, zwarte, oranje lenzen
Bewolkte en/of lichtbewolkte dagen Oranje of rode lenzen
 Donkere zwaarbewolkte dagen Gele, lichtblauwe lezen


NAAR SKIBRILLEN

6. Geen zin in koude voeten?

Koude tenen? Bah! Voor je gevoel lijken ze bijna bevroren en is het alsof je je onderbenen steeds minder goed voelt. De controle over je voeten, en dus over je ski’s of snowboard, neemt af en alles begint beetje bij beetje pijn te doen. Zodra ze dan eindelijk weer op kunnen warmen, begint alles te tintelen en te prikken. Belangrijk dus om koude voeten te voorkomen! Neem daarom meerdere paren goede skisokken. Snowboots kunnen goed van pas komen als het tijd is om de skischoenen uit te trekken. 

NAAR SKISOKKEN

7. Handige tips

Wat moet je nog meer niet vergeten op wintersport? 

Skihelm In veel landen verplicht te dragen. Een helm beschermt het hoofd als je valt of als een ander je omver skiet.
SkibrilZorgt voor bescherming van je ogen als zicht op de witte pistes
MutsLekker warm na het skiën is ook wel fijn.
HandschoenenKoude vingers tijdens het skiën is niet zo handig. Daarnaast zorgt het ook voor extra grip bij je skistokken.
Tip: Als snowboarder vang je jezelf vaak op met je armen. Kies daarom voor handschoenen met een speciaal membraan welke het doorklappen van de pols tegengaat.

Tip 2: Wil je zonder je handschoenen uit te doen je smartphone gebruiken? Veel handschoenen zijn tegenwoordig touchscreen proof!

Skisokken Warme voeten zorgen ervoor dat je een fijn gevoel behoudt als ondersteuning op de gevoelige drukpunten. Meer dan één paar is aan te raden als je een week op wintersport gaat.
Colletje
Deze kan je deels in je kraag doen en deels over je gezicht, zodat wind, kou en sneeuw de kans niet krijgen je nek en kin te bereiken!
Grote kofferHet moet natuurlijk wel passen in jouw koffer.
Wintersport SaleOnze collectie 19/20 is nu tot wel 50% afgeprijd! Altijd handig als je nieuwe spullen wilt halen. Bekijk snel onze wintersport uitverkoop want op=op
Mondkapje Het is verplicht om in het buitenland een mondkapje te 
PaspoortWel zo handig als je naar het buitenland gaat en je jezelf kunt identificeren
IjskrabberHandig als je ruiten van je auto bevroren zijn 
Desinfecterende handgel
Naast een mondje kapje altijd handig om in deze tijd op zak te hebben!

Wil je nog meer tips? Kom dan langs in onze wintersport winkels in Duiven en Eindhoven voor een optimale wintersport voorbereiding met onze wintersportspecialisten.

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.