Shopping bag
Menu
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag

Trainingschoenen

51 Producten
Aantal per pagina
Sorteer op
Filters
Filters
Nike Method Trainer 2
€ 79,99 € 40,00
Energetics Electra 5
€ 39,99 € 20,00
Nike Mc Trainer
€ 69,99
Nike Metcon 7
€ 129,99
Nike Metcon 7
€ 129,99
Nike Metcon 7
€ 129,99
Reebok Nano x1
€ 129,99
Nike Metcon 6
€ 129,99
Nike Metcon 6
€ 129,99
Nike Metcon 6
€ 129,99
Nike Mc Trainer
€ 69,99
Nike Mc Trainer
€ 69,99
Nike Superrep Go
€ 99,99 € 79,99
Reebok Hiit Trainingschoen
€ 99,99 € 69,99
Reebok Hiit Trainingschoen
€ 99,99 € 69,99
Puma lqdcell Method
€ 79,99 € 55,99
Nike Zoomx Superrep Surge
€ 129,99 € 103,99
Nike Metcon 6
€ 129,99 € 103,99
Nike Renew In-Season Tr 10
€ 74,99 € 52,49
Nike Mc Trainer
€ 69,99 € 48,99

De beste fitness schoenen

Wij zijn er voor de trainingsbeesten!

Voordat je fitness schoenen gaat kopen moet je opletten wat er belangrijk is. Voor fitness schoenen moet je op 4 factoren letten. Dit zijn: de pasvorm, ventilatie, stabiliteit en de demping. Al deze factoren zorgen voor de beste fitness schoenen. Zo kun jij iedere training met succes volbrengen!

1.Pasvorm fitness schoenen

Fitness schoenen met een goede pasvorm zijn belangrijk! Door de juiste pasvorm is het niet te strak of ga je niet schuiven. Je wilt natuurlijk wel de oefeningen zo comfortabel mogelijk af ronden als de intensiteit omhoog gaat zonder ook nog eens extra pijn te hebben aan je voeten. 

Wil je optimaal genieten van de juiste fitness schoenen, kom dan langs in onze sportwinkels in Duiven, Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven om gebruik te maken van onze 3D voetscan om de beste fitness schoen te vinden voor jou!

2. De Ventilatie

Doordat de work-outs heel intensief zijn, gaan je voeten snel zweten. Om ervoor te zorgen dat een schoen de warmte van de voet goed kwijt kan, is het belangrijk dat het bovenwerk goed ventileert. In het bovenwerk van veel fitnessschoenen is hiervoor gebruik gemaakt van mesh nylon, een zeer open geweven materiaal dat ervoor zorgt dat de warmte snel naar buiten kan. Zo hoef je geen rekening te houden dat de rest in de kleedkamer omvalt van de stank. 

3.Stabiliteit van de fitness schoenen

Bij hoge intensiteit worden de voeten en gewrichten met een zijwaartse beweging extra belast. Zo kun je blessures oplopen. Door een goede stabiliteit kun jij extra diep gaan tijdens de work-out zonder zorgen te maken. Extra stabiliteit wordt vooral verkregen door: 

  • • Buitenzolen met een brede basis 
  • • Het gebruik van bepaalde kuipconstructies in de zool 
  • • Verstevigingen in het bovenwerk 
  • • Extra veteringssystemen 

Let op! Dikke, zachte tussen zolen zitten vaak heerlijk, maar bieden over het algemeen weinig stabiliteit.

4. Demping van de fitness schoenen

Om de schokken die ontstaan tijdens jouw work-out goed op te kunnen vangen, is het belangrijk dat een fitness schoen over voldoende demping beschikt. Vaak worden de tussenzolen van fitnessschoenen gemaakt van goed dempende materialen zoals PU of EVA. Naast dempende tussenzolen hebben de meeste merken hun eigen specifieke dempingsystemen die in de voorvoet en/of in de hiel zijn ingebouwd (bijvoorbeeld Nike Metcon, Zoom Air, Asics GEL, Adidas Adiprene). Afhankelijk van de activiteit is het belangrijk of het dempingsysteem in de voorvoet, hak of in beiden zit.

Wij hebben diverse trainingsschoenen van merken als Adidas, Nike, Reebok, Under Armour en Puma. Deze topmerken zijn allen gespecialiseerd in sportkleding en schoenen en bieden de hoogste kwaliteit mogelijk. Trainingsschoenen zijn voor dames als voor heren in verschillende modellen beschikbaar. Weet jij niet zeker welk model het beste bij jou past? De experts in onze winkels helpen u graag met het uitzoeken van de ideale schoen voor jou! 

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.