Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Wandelschoenen kopen voor de Nijmeegse vierdaagse?


Intersport Megastore Four Seasons geeft passend advies!

De Nijmeegse vierdaagse: één groot feest! Daar wil je natuurlijk graag aan meedoen. Het liefst met zo min mogelijk ongemakken. Maar wat houdt dat in voor jou? Om jou daarin te helpen heeft Intersport Megastore Four Seasons een blog ontwikkeld zodat jij de beste wandelschoenen scoort om jouw vierdaagse te laten slagen! 

Nijmeegse Vierdaagse wandelschoenen kopen is lastig, dat snappen onze specialisten van Intersport Megastore Four Seasons heel goed. In ons uitgebreide assortiment berg- en wandelschoenen is een ruime keuze uit verschillende type wandelschoenen, maar welke zijn geschikt voor het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse? En nog belangrijker: welke wandelschoenen passen goed bij jou?

Wandelschoenen voor het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse moeten bestemd zijn voor hard en vlak terrein. De type schoenen die daar het meest voor geschikt zijn, zijn soepel en licht van gewicht. Zoals een ‘A-categorie wandelschoen’ of een ‘AB-categorie wandelschoen’, deze bieden voldoende steun en zijn minder zwaar. Wat houden deze precies categorieën in:

Categorie A-wandelschoenen


De wandelschoenen uit deze categorie zijn licht van gewicht, soepel en laag in pasvorm. De zolen geven een goede afwikkeling en hebben een maximale demping. Dat laatste is ten zeerste van belang omdat het lopen van de vierdaagse plaatsvind op hard en vlak terrein. Om de schokken hiervan op te vangen dient de zool maximale demping te bieden. We hebben de dit type wandelschoenen in diverse stijlen en merken, zoals: Meindl, Hanwag en Lowa. Lowa heeft speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse een aparte lijn wandelschoenen uitgebracht, namelijk: ‘Lowa Nijmeegse Vierdaagse Wandelschoenen’. De lijn bevat meer dan wandelschoenen, ook bevat het tassen, sokken, etc. Kort om: de categorie A wandelschoen is ideaal voor stedentrips of lange afstandswandelingen,
zoals: de Nijmeegse Vierdaagse. 


Categorie AB-wandelschoenen


De categorie AB-wandelschoenen is, in tegenstelling tot de wandelschoenen in categorie A, hoger en aan de bovenkant extra stevig gemaakt. Dit zorgt voor extra stabiliteit aan je enkels. Hierdoor voorkom je door je enkel te gaan of je enkels te zwikken. Tegelijkertijd verminderd het vermoeide voeten, doordat de voeten minder moeite hoeven te doen om recht af te wikkelen. Wel zo prettig om te weten als je van plan bent om flink wat kilometers te gaan maken.

“De voeten wikkelen in een wandelschoen beter af, om blessures en andere ongemakken op de lange termijn te voorkomen!” 

Sportschoenen


Toch zie je veel mensen tijdens de vierdaagse op sportschoenen lopen. Sportschoenen zijn licht van gewicht en beschikken vaak over goede demping. Hierdoor kan je flexibel bewegen. De steun is gericht op actieve evenementen waarin je snel moet kunnen reageren. Dit is tijdens het lopen van lange afstanden niet van toepassing. Wil je toch net meer steun? Dan is het aan te raden om lage wandelschoenen (categorie A- wandelschoenen) voor de Nijmeegse Vierdaagse te kopen. Deze schoenen zijn immers speciaal ontworpen voor wandelaars! 


Kortom, bij het kopen van wandelschoenen voor de Nijmeegse vierdaagse moet je op verschillende punten letten. Het beste advies die onze specialisten je kunnen geven is: "passen en proberen!" Door de wandelschoenen te passen en er een stukje mee te lopen, weet je pas echt zeker welk paar het meest geschikt is voor jou. Met onze 3D voetscan in onze outdoorwinkel zorgen wij dat je zo optimaal mogelijk kunt presteren tijdens de vierdaagse van Nijmegen. 

"Nijmeegese Vierdaagse wandelschoenen kopen, doe je niet door voor even, maar voor flink wat kilometers."

Onze wandelspecialisten in Duiven staan voor klaar met deskundig advies, zodat jij zo lang en comfortabel kunt genieten tijdens de vierdaagse. Daarnaast krijg je altijd gratis een voetmeting op maat, zodat onze wandelschoenenspecialisten jou kunnen helpen met de beste paar schoenen voor jou!

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.