Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Thuis sporten? Haal je eigen sportschool in huis

Het is een struggle, de sportscholen zijn dicht, jouw sportclub is gesloten en je conditie gaat achteruit. Gelukkig zijn er diverse manieren om thuis gemakkelijk fit te blijven.

Maar hoe tover je huis om tot je eigen "home gym". Met diverse attributen kun jij je woonkamer gemakkelijk ombouwen tot je eigen sportschool. Zo hebben wij de volgende fitness attributen voor je:

1. Fitness mat, wat kun je er niet mee?

Comfortabel je oefeningen uitvoeren? Dan is een goede fitness mat een echte aanrader, je kunt hier je gehele lichaam mee trainen. Denk aan de heerlijke plank, burpees, glute brigde en ga zo maar door. Bekijk snel de oefeningen in de Energetics fitness app om je core 


2. Gewichten, nog meer spieren!

Bij kleine spiergroepen bereik je thuis over het algemeen sneller resultaat. Om je grote spiergroepen te trainen moet je wel heel veel gewichten in huis halen. Dat wil je niet. Focus je dus op kleine spiergroepen. Denk hierbij aan: borst, biceps, triceps, buik. Welk resultaat je thuis kunt bereiken is per spiergroep anders. En natuurlijk speelt het materiaal een grote rol. Of je nu je biceps, je core of je gehele lichaam gaat trainen. Wij hebben diverse gewichtenzoals dumbells, kettle bells en pols- en enkelgewichten. Bekijk de oefeningen met gewichten in de Energetics app (zie onderin pagina). 


3. Springtouw, tijd om te springen!

Touwtje springen hebben we allemaal wel eens gedaan toen we nog op de basisschool zaten. Touwtje springen is namelijk één van de makkelijkste en snelste manieren om snel veel calorieën en vet te verbranden. Springtouwen is erg intensief. Tien minuten non-stop touwtje springen staat ongeveer gelijk aan zo’n twintig minuten hardlopen. Niet zo vreemd dus dat veel professionele topsporters deze work-out aan hun training toevoegen. Met springtouwen train je behalve je kuiten ook je schouders, armen en romp. 


4. Power wheel, laat de buikspieren maar komen!

Met de Power Wheel train je de 'core' van je lichaam: de buikspieren, rompspieren en de lagere rugspieren. Een oude wijsheid luidt: 'you are only as strong as your core muscles', waarmee bedoeld wordt dat je zoveel spiermassa kunt kweken als je wilt (door bijvoorbeeld met enorm zware gewichten te bankdrukken), maar als de buikspieren niet goed getraind zijn, vormen deze je zwakke plek. In een mum van tijd heb jij een buikjes buik waar je u tegen zegt met de power wheel. Met weinig tijd heb train je op een goede manier je buik- als rugspieren. Bekijk in het onderstaande filmpje hoe je de power wheel kunt gebruiken


5. Gymball, voor een platte buik en sterk lichaam

De gymbal of stability bal geeft een nieuwe dimensie aan je training: instabiliteit. Om deze instabiliteit tegen te gaan, zal je lichaam de spieren van je core aanspreken om te kunnen balanceren op de bal. Gymbal oefeningen verbeteren je balans, coördinatie, flexibiliteit en core stabiliteit. Of de oefeningen nu staand tegen de bal of liggend op de bal zijn, je zal je buikspieren continue aanspannen om het rollen van de bal te controleren. Genoeg reden dus om aan de slag te gaan met oefeningen in de energetics app!

Energetics fitness app

Met de Energetics fitness app heb je altijd handige trainingsoefeningen bij de hand. Er zijn meer dan 600 oefeningen in de app te vinden. Zo zijn er oefeningen voor kracht, oefeningen met accessoires, yoga/pilates en ga zo maar door. Kortom, met de Energetics fitness app laat je al jouw sportieve voornemens uitkomen!


Download nu de Energics in de App store of via Google Play.



en 

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.