Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Handige Tips voor Inline Skaten




Inline-skaten is een effectieve manier om je conditie te trainen, sterker te worden en af te vallen. Op een constant tempo bij een hartslag van 140 verbrandt een inline-skater zo'n 285 calorieën in 30 minuten. Bij hardlopen en wielrennen is dat iets hoger: respectievelijk 350 en 360 calorieën. Een voordeel ten opzichte van hardlopen is dat de impact van de bewegingen veel lager is. Daardoor is de kans op blessures aan knieën en enkels veel kleiner. Een voordeel ten opzichte van wielrennen is dat bij skaten meer spiergroepen betrokken zijn, waardoor sneller een gevoel van algehele fitheid ontstaat.

Bij skaten gebruik je spieren in je heupen, billen en bovenbenen die bij de andere twee sporten niet of nauwelijks aan bod komen, waardoor de zuurstof behoefte groter is. Kortom van skaten wordt je lichaam 'sterker en strakker' dan van de twee genoemde alternatieven. Daarom hebben wij een handige tips om te beginnen met skaten!

1. Bescherming

Strak asfalt is heerlijk om over te skaten, echter is het helaas niet de meest ideale ondergrond om op te vallen. Daarom draag je tijdens het skaten bescherming. Wij raden pols-, knie- en elleboogbescherming aan. Dit vanwege het feit dat dit de meest voorkomende plekken zijn waar je op valt. Daarnaast is natuurlijk je hoofd ook zeer belangrijk om te beschermen met een skate helm.



2. Remmen

Je bent lekker op snelheid, maar je kijkt vooruit en je ziet een rotonde mede weggebruikers. Dit is het punt dat je met het zogenaamde "remblokje" af moet remmen. Hoe gaat dit in zijn werk, je zakt lichtjes door je knieën en brengt je "rembeen" (de skate waar jij de remblok hebt zitten) naar voren. Vervolgens druk je jouw remblok lichtjes naar de grond om gelijkmatig af te remmen. Hoe harder je drukt, hoe harder je remt. Dus belangrijk om te onthouden blijf vooruitkijken zodat je jouw remweg kunt inschatten

3. De maat skates

Inline skates moeten niet strak, maar zeker niet te los zitten. Als je paar millimeter ruimte hebt bij de tenen zit je goed. Zo zullen je voeten niet knellen of scheuren. Moment dat je een

aluminium frame hebt, krijg je een sportievere skate waardoor deze smaller valt als de recreatieve skate met een kunststof frame

4. Strak asfalt

Het lekkerste om te skaten is over een strakke asfalt weg. Je kunt natuurlijk ook over klinkers skaten, maar ideaal is het zeker niet. Plan daarom van tevoren waar je wilt gaan inline skaten, zodat je weet waar de "sweetspots" zijn van het skaten. Zo zijn er in de buurt van Eindhoven diverse routes waar je prachtig kunt skaten, zoals de Flight Forum.

5. Houding

Zet je voeten op schouderbreedte, buig licht door je knieën en een beetje naar voren. Zet nu zacht af met je ene voet, waarna je door rolt met de andere voet. Dit wissel je af. Probeer je balans te houden.

6. Rugzak

Veelal ga je met skates op pad en maak je gemakkelijk een rondje van 30 kilometer. Maar dat kost natuurlijk veel energie en dat wil je graag je energie bijvullen onderweg op een bijv. een bankje in de zon. Een handig rugzak waar je eten, drinken en o.a. een regenjack en dergelijk in kwijt kunt is dus ideaal.

Neem altijd een bidon of flesje drinken mee, bij voorkeur water, omdat je als skeeleraar ongemerkt toch veel vocht verliest en dan is het belangrijk om dit bij te vullen om kramp in je spieren te voorkomen. Wij hebben 3 handige rugzakken om gehydrateerd te blijven:

     

Veel plezier!

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.