Shopping bag
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Fit for Feet

Lekker sporten is gezond voor lichaam en geest, maar niet geheel zonder risico’s. Vervelende blessures kunnen je sportplezier aardig vergallen. Fit for Feet is daarom jouw vertrekpunt voor onbeperkt en verantwoord sportplezier! Voor een volledige meting en deskundig advies kun je terecht in onze winkels.

Fit for Feet

Lekker sporten is gezond voor lichaam en geest, maar niet geheel zonder risico’s. Vervelende blessures kunnen je sportplezier aardig vergallen. Bij het kiezen van de juiste sportschoen spelen tal van factoren een rol. Zo bepalen voettype, gewicht, getraindheid en intensiteit waarmee je sport welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. 

Fit for Feet is een unieke adviesmethode die objectief, deskundig en betrouwbaar vaststelt over welke eigenschappen jouw ideale sportschoen moet beschikken. Door de unieke Fit for Feet kleurcodering zie je direct welke schoenen voor jou geschikt zijn en beperk je de kans op blessures. Deze coderingen vind je onder andere terug in onze webshop. Zo kan jij zelf ook precies zien welke schoenen passen bij welke Fit for Feet categorie. 

Fit for Feet is daarom jouw vertrekpunt voor onbeperkt en verantwoord sportplezier! Voor een volledige meting en deskundig advies kun je terecht in onze winkels of kijk gemakkelijk en snel online voor de volgende catogorieën

Voetbalschoenen | Trainingsschoenen | Tennisschoenen | Wandelschoenen | Hockeyschoenen | Hardloopschoenen 


Waarom FIT for FEET

Lichaamsbeweging en een verantwoorde levensstijl zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bijna niets is zo gezond als regelmatig sporten. Goede sportschoenen zijn daarbij onmisbaar. Maar de definitie van ‘goed’ is heel persoonlijk. Bij het kiezen van de juiste sportschoen spelen namelijk tal van factoren een rol. 

Denk bijvoorbeeld aan je voettype, je gewicht, de ondergrond, de frequentie waarmee je sport en eventuele loopongemakken die je ondervindt. Daarom komt Intersport van den Broek / Biggelaar met Fit for Feet: een doordacht totaalprogramma voor het beste schoenadvies op maat. 

Hoe werkt FIT for Feet

Bij een Fit for Feet-analyse in de INTERSPORT-winkel krijg je geen ingewikkeld verhaal, maar een helder en duidelijk advies. Het Fit for Feet-programma stelt snel en objectief vast welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. Met de unieke Fit for Feet kleurcodering zie je vervolgens in één oogopslag welke schoenen voor jou geschikt zijn. 

Fit for Feet bestaat uit 4 overzichtelijke stappen: 

Stap 1: de analyse 

Allereerst bepalen we je voettype door middel van de Fit for Feet Footscan. Het vaststellen van je voettype is van groot belang, omdat je voettype in belangrijke mate bepaalt welke schoeneigenschappen je nodig hebt. Vervolgens krijgen we via een aantal sport specifieke vragen in de software meer inzicht in bijvoorbeeld intensiteit en niveau. Tot slot inventariseren we eventuele loopongemakken tijdens het sporten zoals bijvoorbeeld branderige voorvoeten en zwikproblemen. 

Dan komt de LFT app om je loopbeweging te analyseren voor betere resultaten, zodat je gegoten in een schoen zit. 

Stap 2: advies en schoenkeuze 

De analyse stelt objectief en onafhankelijk vast welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. Via de unieke Fit for Feet kleurcodering zie je vervolgens in één oogopslag welke schoenen bij jou passen. Fit for Feet hanteert daarbij de kleurcoderingen zoals afgebeeld in de balk hiernaast. 

Fit for Feet doet ook aanbevelingen voor schoentuning. Voor een betere pasvorm, optimaal comfort en maximale blessurepreventie. 

Stap 3: Classic Tuning 

Voor een nog betere pasvorm, optimaal comfort en maximale blessurepreventie biedt Fit for Feet ‘Classic Schoentuning’. Op basis van je gewicht adviseert het programma een type inlegzool (geel, blauw of rood). 

Met de meegeleverde ‘Click&Go’-parts kun je je zool vervolgens aanpassen aan je eigen wensen en omstandigheden. Zo kun je bijvoorbeeld de voetboog extra ondersteunen of met een heel lift je achillespees en kuit extra ontlasten. 

Stap 4: Individual tuning 

Individual tuning bestaat uit een volledig op maat gemaakte inlegzool. Hierbij wordt de scan van je voeten doorgestuurd naar de specialisten van Solemate die aan de hand van je scan een paar individuele inlegzolen produceren. 


Fit for Feet is geschikt voor iedere sporter. Van beginner tot wedstrijdsporter. Het systeem houdt rekening met zowel de specifieke behoeftes van een beginnende, ongetrainde sporter als die van een wedstrijdsporter op hoog niveau. 

Fit for Feet kan gebruikt worden voor alle sportschoenen. Van running tot voetbal en van wandel tot fitness. In slechts 5 minuten naar de perfecte sportschoen, die de kans op blessures verkleint. 

Kom snel langs in één van onze vestigingen om je de passende schoen te vinden voor jouw activiteit of sport en hou je voeten fit! Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.