Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Dé 11 voordelen van Yoga!

Yoga, het zorgt voor ontspanning, fitheid, balans en nog veel meer! Lees snel verder......

Dé 11 voordelen van Yoga


1. Vergroot je flexibiliteit

Een van de bekendste voordelen is toch wel flexibiliteit. Door regelmatig je spieren te stretchen, worden je spieren flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. De kans op blessures is hierdoor kleiner en er is meer ruimte in het lichaam. 

2.Versterkt je spieren

Jouw lichaam is je tempel; de machine wat zorgt dat je op de wereld beweegt. Een sterk en flexibel lichaam is belangrijk om het beste uit jezelf, je sport-, je werk-, en andere dagelijkse activiteiten. 

Afhankelijk van welke soort Yoga je doet, helpt Yoga om je spieren te versterken. Sommige houdingen hou je minuten lang vast en dit versterkt je spieren. 


3.Helpt je beter ontspannen en slapen!

Stress, werkdruk, prestatieverwachtingen; het dagelijkse leven zit vol met uitdagingen waardoor je gedachtes blijven ratelen. Hierdoor kun je moeilijker slaap krijgen en/of in slaap vallen. Yoga zorgt ervoor dat je gedachtes en zintuigen tot rust komen. Dit helpt je beter en dieper slapen. En wie wil nu niet fit aan de volgende dag beginnen! 

 4.Verstrekt je botten

Yoga zorgt dat je spieren flexibeler en sterker worden. Dat wist je misschien al. Maar daarnaast versterkt het ook je botten. Omdat het lang vasthouden van houdingen goed voor je botten is. Dit zorgt o.a. ook voor minder osteoprose. 

5. Verbetert je bloedcirculatie

De grote variatie aan houdingen die je bij Yoga doet, helpen je om de bloedcirculatie te verbeteren. Niet alleen doordat je je inspant, maar ook door de aard van de houdingen. 

Houdingen met de benen in de lucht helpen bijvoorbeeld om de bloedstroom in de benen te verbeteren. Erg fijn als je bijvoorbeeld vaak last hebt van zware en vermoeide benen en gezwollen voeten. 

Gedraaide houdingen geven de organen in de torso een lichte massage wat de bloedcirculatie in de organen stimuleert. Zo zijn er nog een aantal manieren waarop de Yoga gezond is voor het verbeteren van je bloedcirculatie. 


6. Helpt je om afvalstoffen af te scheiden 

Ooit wel eens van detoxen gehoord? Detoxen is eigenlijk ontgiften. Door onze manier van leven houden we vaak te veel afvalstoffen in het lichaam vast. Over de jaren heen kan dit voor veel complicaties zorgen. 

Eens in de zoveel tijd detoxen kan daarom een goed idee zijn. Met name gedraaide houdingen helpen je bij dit detox-proces. De organen krijgen een massage waardoor opgehoopte afvalstoffen vrij worden gemaakt en het lichaam kunnen verlaten. 

7. Verbetert je focus 

Dit is handig voor je baas, sportprestaties en andere moment waarop je focus nodig hebt. 

Ochtendyoga, het ideale moment om jezelf klaar te stomen voor de dag. Door zoveel mogelijk in het moment te zijn en bewust te ademen is je aandacht altijd in het hier en nu. Hierdoor dwaalt je aandacht niet vaak af maar ben je juist in staat om je te focussen op het ding waar je mee bezig bent. 

De voordelen zijn ervan dat je: 

  • Grote projecten lijken makkelijker
  • Voedsel smaakt beter en je eet vaak minder. 
  • De wereld voelt als een speeltuin. 
  • Je komt er gemakkelijker achter wat je dwars zit. 
  • Je piekert minder. 
  • Je voelt je minder aangetrokken tot vormen van entertainment zoals TV, gamen of nutteloos je Facebook tijdlijn afstruinen. (al is een bezoekje aan onze Facebook de moeite waard) 
  • Deadlines zijn minder overweldigend. 
  • Je bent meer zelfbewust. 
  • Gesprekken met andere mensen zijn betekenisvoller en leuker. 

8. Verbetert je balans in het leven

Hiermee bedoel ik niet alleen bij evenwichtsoefeningen. Hoewel de balanshoudingen in Yoga je helpen om te focussen en je evenwicht te trainen, is Yoga daarnaast gezond omdat het helpt om balans in je leven te creëren. Balans is uiteindelijk de sleutel naar een gelukkig leven. Weten wanneer je rust moet nemen en wanneer je door kunt zetten. Het moment om zelf Yin en Yang te worden. 


9. Verbetert de bedprestaties (indien nodig natuurlijk)

Na 12 weken geeft yoga het sexueel verlangen, opwinding, zelfvertrouwen, orgasmes en bevrediging van mannen en vrouwen een boost. Fysiek gezien komt het doordat yoga de bloedtoevoer in de genitale gebieden laat toenemen, wat belangrijk is om opgewonden te raken. Bovendien train je de ‘moola bandha’, oftewel de bekkenbodemspieren. 

10. Maakt je energieker

Een van de grote voordelen die ik zelf merk sinds ik begonnen ben met Yoga is dat ik veel meer energie heb. Mijn lichaam is fitter en gezonder. 

Daarnaast consumeren stress, zorgen en piekeren ontzettend veel van je energie. Hierdoor voel je je snel futloos. Maar wanneer je door middel van Yoga, meditatie en Mindfulness jezelf minder gestresst maakt, zorgt dit ervoor dat er meer energie overblijft voor belangrijke dingen. 

11.Verbetert je spijsvertering

Je leest het goed, je kunt dus meer gaan eten en slank blijven! Yoga bevordert de spijsvertering op verschillende manieren. Onder andere door de houdingen. Hierdoor worden de organen gestimuleerd en functioneren ze beter. 

Door jezelf tot rust te brengen en aan je zenuwstelsel te laten weten dat er niets is om je druk over te maken, schakelt je systeem over naar ontspanningsmodus. In deze modus kan het dingen zoals je spijsvertering weer goed laten verlopen. 

Mensen die regelmatig aan yoga doen, eten ook bewuster. Doordat ze bezig zijn met hun ademhaling, hebben ze een betere connectie tussen hun lichaam en geest. Door dat bewustzijn ontdek je sneller welke emoties een vreetbui triggeren en dankzij de ademhalingsoefeningen doe je rustiger aan en maak je betere keuzes zodra je een vreetbui voelt aankomen. 


Dus wanneer begin jij met Yoga? Kom snel langs in onze winkels of shop online

Bekijk onze fitnesskleding 

Tips voor Yoga

- Een yogamat om je oefeningen op een zachte ondergrond te beoefenen 

- Flexibele kleding, meestal fitnesskleding waardoor je goed kunt bewegen 

- Doe je sieraden af met yoga, dit voorkomt onnodige schade voor je lichaam of sieraden 

- Yoga doe je op je blote voeten / schone sokken. Je schoenen heb je net nodig 

- In plaats van te proberen zo ver mogelijk in een houding te gaan, doe wat je kunt zonder jezelf te blesseren. Je gaat sneller en verder als je respect hebt voor je lichaam/jezelf en vanaf daar verdergaat. 

- Ga geen yoga oefeningen doen op een volle maag. Circa 2 uur van tevoren een zware maaltijd kan nog. 

- Na de yogasessie goed water drinken uit je bidon zodat de afvalstoffen goed weggewerkt worden. 

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.