Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Hoe maak jij jouw zwemtraining beter?

Hoe ga je van beginner naar ware "topper" in het zwembad. Lees hier snel verder.........


Hoe maak je jouw zwemtraining makkelijker en leuker in 2019?

Daar sta je dan in je zomer badpak of zwemshort je baantjes zwemmen om je conditie te onderhouden of te verbeteren. Je kijkt om je heen en je staat al met 1-0 achter ten opzichte van de getrainde ochtend/avondzwemmers. Je ziet oudjes (lees ervaren) in de linkerbaan hun schoolslag oefenen en hun theekransje houden en in de rechterbaan de fanatiekelingen tekeer gaan. Maar waar start jij? In het midden natuurlijk, je wilt niet onderdoen van je leeftijd genoten en besluit in het midden de baantjes te trekken. De week later denk je, ik wil beter, ik wil sneller, ik wil de beste (mogelijke) worden. 

Zwemkleding

Je eerste baantjes merk je dat je zwembroek van de zomer lekker zit boven het water, maar eronder veel weerstand geeft en je toptijden belemmerd. Goede zwemkleding dient nauw te sluiten rond je middel en ledematen en chloorbestendig. Dit zorgt ervoor dat je de weerstand vermindert in het water en je zwemkleding ook langer mee gaat en niet verbleekt door de chloor.   

Bekijk hier onze assortiment aan zwemkleding en benodigdheden:

Speedo | Arena | Adidas Zwemslips| Badpakken | Zwembrillen | Badslippers

Zwembril

Je baantjes vrij zwemmen zonder een zwembril kan prima, maar bij veel andere vormen heb je een degelijke zwembril nodig. Door de flexibele binding en comfortabele afdichting kun je aangenamer door het water heen bewegen. Daarnaast zijn je ogen ook nog eens tegen al dat chloor beschermd. Geen overbodige luxe dus voor degene die meer dan 1x per week zwemmen 

Badmuts

Je kijkt eens rond en daar zie je dan, de afgetrainde mannen met een badmuts. Nee niet alleen de vrouwen en de Franse mannen zwemmen met een badmuts, maar de fanatiekelingen hebben een goed sluitende badmuts om je haar uit je gezicht te houden, je haar te beschermen en nog belangrijk gestroomlijnder door het water te gaan. Je leest het goed, je gaat sneller door het water met de professional look! 

Je ziet al dat je met de bovenstaande middelen al een stuk sneller door het water beweegt. Je techniek verbetert is. Maar je wilt sneller, je wilt harder, je wilt beter, dan wordt het tijd om het grof geschut in te zetten! Tijd om je uithoudingsvermogen te trainen. 

De trainingsmaterialen

Wanneer je een zwemshort/zwempak, bril en muts hebt, ben je technisch klaar om te beginnen. Maar de vraag is: ben je ook technisch klaar om te beginnen? Want je kunt wel de spullen hebben, maar de techniek is waar het om draait. Gelukkig zijn er handige trainingsmaterialen waarmee je ook dat deel makkelijker kunt maken. Je kunt hiermee aan je techniek sleutelen door jouw spierkracht te vergroten en je uithoudingsvermogen te verbeteren. 

Pullboy

Drijven gaat vanzelf denk je, maar het drijfvermogen is niet vanzelfsprekend. Vooral niet bij degene met lange en zware benen. Daarom kun je met een pullboy je armtechniek verbeteren terwijl je benen blijven drijven. De pullboy helpt om je benen uit te schakelen en ze te laten drijven. Via je benen verlies je namelijk een hoeveelheid aan energie. Bekijk hier hoe jij een pullboy kun gebruiken in het water:


Kickboard

Ook voor het tegenovergestelde is er een handig hulpje beschikbaar. Een kickboard zorgt ervoor dat je core en benen sterker worden, doordat je armen bezet blijven. Mocht je denken dat een kickboard voor kinderen is, dan zit je er goed naast. Zelfs op het hoogste niveau worden kickboards gebruikt om de beentechniek te verbeteren en spierkracht op te bouwen. Een simpele kickboard maakt dus al veel progressie! Bekijk in het onderstaande filmpje hoe jij een kickboard kan toepassen:

Hand paddles

Je hand insteken is een hele kunst bij het zwemmen en kan je veel tijd kosten om te perfectioneren. Daarom is het verstandig om een Hand Paddle in je zwemtas te stoppen. Je wordt bewuster van je insteekpunt in het water en heb je, door je handoppervlak te vergroten, meer weerstand bij de afzet in het water. Je voelt de verzuring, maar ook de voldoening van de verbetering in je techniek als kracht. 


Centre Snorkel

Ademhalen is voor sommigen echt een kwestie van jezelf dwingen om tegen je natuur in te gaan. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, waardoor je techniek minder wordt. In het begin kun je daarom geregeld een snorkel gebruiken, zodat het niet ten koste gaat van je techniek. Op deze manier krijg je genoeg lucht binnen en kun je focus leggen op je lichaam. Hierdoor zwem je direct gestroomlijnder en kan je meer baantjes maken zonder afgepeigerd aan de rand van het bad te hangen. Met dezelfde energie meer baantjes, geen slechte optie als zeggen wij zelf!


Data freaks

Dan komen de data freaks, bijhouden wat voor hartslagen je hebt, hoeveel kilometer je gezwommen hebt, tijden per baantje. Dan zijn er verschillende mogelijkheden, alles bijhouden met je hoof of een high tech horloge dragen om je trainingen bij te houden en later up te loaden op bijv. strava of andere apps. Bekijk dan de Polar Vantage serie bestaande uit de Polar vantage V en de Polar vantage M. 



Wij zijn er om jouw zwemtrainingen te verbeteren!

Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.