Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Zonder problemen op wintersport door ski onderhoud

Altijd al zonder problemen op wintersport willen gaan? In deze blog leer jij waarom het belangrijk is om jouw ski's goed te onderhouden, waarmee je dit het beste kunt doen en last but not least, hoe jij dit zelf het beste kunt doen.

Waarom is het belangrijk dat ik mijn ski's goed onderhoud?

Veel skiërs kennen de veelvoorkomende problemen: sukkelen op de piste door stroeve, trage of zelfs botte ski's. Dit brengt een hoop irritaties met zich mee, met de klap op de vuurpijl je gaat onderuit voor de neus van je vrienden. Leuke herrineringen voor wintersport (voor jouw vrienden). Wil je dit voorkomen zorg dan dat je voorbereid op wintersport gaat. Het is simpel laat je ski's onderhouden voor en na wintersport!
Ski's kunnen qua onderhoud betreft vergeleken worden met auto's. Hoe vaker en beter jij jouw ski's onderhoudt, hoe langer ze meegaan en jij ervan kunt genieten. Goede zorg is de sleutel tot perfecte prestaties en meer plezier tijdens jouw wintersport.
Een goede ski-voorbereiding is vaak het resultaat van jarenlange ervaring en moet zeker niet onderschat worden.

Wintersteiger ski & snowboard service

Voor je ski als snowboard ben je bij onze wintersportwinkels in Duiven en Eindhoven op het juiste adres om tip top aan jouw wintersport vakantie te beginnen. Met onze Wintersteiger Mercury 3 en Discovery kunnen we jouw ski/snowboard op de volgende 4 belangrijke punten helemaal klaarstomen voor wintersport:

1.Keramische staalpunten slijpen
De basis is het slijpen van je staalpunten van de ski/snowboard. Dit wordt standaard op geslepen op 89 graden zodat je als gemiddelde wintersport goed uit de voeten kan op de piste. Hoe lager het aantal graden (hoek) je de ski slijpt hoe directer en agressiever jouw ski reageert. 
2.Structuur in het belag slijpen
Het belag wordt met een bandslijpmachine eerst grof geslepen en schoongemaakt, daarna worden beschadigingen gerepareerd. Het is belangrijk dat de onderkant van het belag "vlak" is. Een ski met een "hol" belag is moeilijk te draaien en een ski met een "bol" belag is slecht te controleren en reageert onrustig.
3.Goed waxen

4.Op de juiste manier afstellen

Kom langs in onze wintersportwinkel om jouw snowboard en/of ski in orde te laten maken voor de pistes.

Waarmee kan je ski's gemakkelijk en goed onderhouden tijdens jouw wintersportvakantie?

Heb jij je ski's altijd al zelf willen onderhouden? Dat kan met ons speciaal geselecteerde Holmenkol assortiment.
Met de producten van Holmenkol kun jij thuis of op de piste je gemakkelijk jouw eigen ski onderhouden. Ons assortiment is met zorg voor u samengesteld zodat u en uw ski's niets te kort komen.
Holmenkol is een bedrijf dat zich al jaar en dag specialiseert in producten waarmee jij jouw ski's goed kan onderhouden. Hierbij ligt de focus op verschillende soorten ski wax, klemmen en borstels die u gemakkelijk mee kunt nemen op wintersport.

Zelf aan de : Hoe werkt het?

Nu we weten waarom het onderhouden van onze ski's zo belangrijk is en waarmee we dit het beste kunnen doen, is het tijd om eindelijk zelf aan de slag te gaan. Met het stappenplan hieronder heb jij het onderhouden van je eigen ski's zo onder de knie!

Stap 1

Zorg dat je ski stevig monteert in de Holmenkoll all in one 2.0Wanneer de ski goed vastzit, begin je voorzichtig met het verwijderen van de zijwand. De rand van de zijwand vijl je vervolgens weg met de Ergo Easy zodat de rand gemakkelijker kan worden geslepen.

ski waxen

 Stap 2

Vijl de randhoek met de Semi Edger. Voor een perfecte handgreep dient de Semi Edger in een hoek van 87 - 88° gehouden te worden. De Semi Edger is gemakkelijk te verstellen en aan te passen naar de juiste hoek.








Stap 3

Reinig de basis grondig: Vuil, stof en wasresten kunnen helaas op uw ski achterblijven waardoor de prestaties naar beneden gaan. Gelukkig kunnen deze restjes vuil worden verwijderd met Waxab dat gemakkelijk en snel te bestellen is via onze website en tevens verkrijgbaar is in ons Biggelaar filiaal.

BELANGRIJK: Voordat je doorgaat naar de volgende stappen, dien je de skibekken minimaal 15 minuten te laten luchten. Heb je haast en wil je snel weer door? Een alternatief is 'heet waxen'.
                          Heet waxen is het waxen op wax en het vervolgens direct afschrapen van zachte glijwas.

Stap 4 

Stap 4 is het aanbrengen van de wax. Dit kan je gemakkelijk doen met een waxijzer. De Holmenkol Smartwaxer staat al jaren hoog aangeschreven binnen de wereld van de wintersport en is hier uitermate geschikt voor. 

Belangrijk: Het waxijzer is op de juiste temperatuur wanneer de was gelijkmatig smelt zonder vorming van rook. Welke temperatuur is 
                    nou juist zul jij je afvragen? Dat kan je vinden op de verpakking van de betreffende wax.  


Stap 5

Strijk de wax op en stel de temperatuur in tussen 110 en 130 ° C. Vervolgens strijk je de hars voorzichtig met een constante snelheid in skirichting over de basis. 

Belangrijk: Strijk NIET naar achteren en naar voren of concentreer NIET op één plek. Wanneer je dit wel doet loop je namelijk het risico dat de basis oververhit raakt.

Stap 6 

Laat de ski 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je de overtollige was verwijdert. Gebruik de scherpe Holmenkol Plastic Scrapper om de was te verwijderen door een constante, lichte druk uit te oefenen in de richting van het skiën. 


Stap 7

Borstel het loopvlak met een nylon en / of gecombineerde borstel in de richting van het skiën. Voor de best mogelijke resultaten is het belangrijk dat de structuur van de basis grondig geborsteld wordt zodat alle eventuele achtergebleven wax verwijderd wordt. 



Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.