Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Tips voor het hardlopen

Wij zijn er voor de hardlopers die vooruit willen!

10 Hardlooptips voor de hardlopers die vooruit willen!

Even lekker hardlopen na het werk op een mooie zomerdag, wie wilt dit nu niet! Maar hoe ga je goed vooruit? Daarom heeft onze hardloopspecialist in Eindhoven-City je 10 handige tips voor je!

Tip 1 Zorg voor structuur!

Met een hardloopschema stel je doelen, waardoor je gestructureerder harder kunt gaan hardlopen. Door een houvast zorg je dat je jouw doelen makkelijk kunt halen!

Tip 2 Meten is weten

Om je grenzen te verleggen is het gebruik van een hartslagmeter ideaal! Een multisporthorloge of een veelzijdige hartslagmeter kan je daar mee helpen. Daarnaast heb je veel data om alles te analyseren, zodat iedere run steeds beter wordt. Op naar nieuwe personal records!

Tip 3 3D voetscan
In onze winkels kun je gebruik maken van een 3D voetscan. De optimale meting om de beste hardloopschoenen te vinden. Wil je online een keuze maken, bekijk dan onze maatadvies online.

Tip 4 Het hoeft niet altijd hard te gaan
Je grenzen verleggen wilt niet zeggen dat je altijd volle bak moet gaan. Soms zijn hersteldagen als trainingen wel zo gewenst. Gebruik daarom tip 1.

Tip 5 Voeding
Drink en eet genoeg, maar ook tijdig van te voren zodat je geen krampen of steken krijgt tijdens het hardlopen. 

Tip 6 kleding, de juiste kleding. de
Als het gaat vriezen, draag je geen korte broek met korte mouwen. En als het zomer is draag je geen winddichte hardloopkleding met lange mouwen. Denk daarom goed na welke kleding je gaat dragen en of het voldoende is om je run vol te maken. Zo heeft Nike een DryFit technologie zodat zweet snel afgevoerd worden en jij droog en comfortabel blijft tijdens het hardlopen. Dit is zeer belangrijk omdat de kans aanzienlijk groot is dat jij gaat zweten. Zweet moet zo snel mogelijk afgevoerd worden omdat je anders niet je warmte niet kwijt kunt.

Tip 7 Onderhoud van je hardloopschoenen
Om de duurzaamheid, maar zeker niet onbelangrijk blessures te voorkomen is goed onderhoud belangrijk. Bekijk hiervoor onze blog om schoenen te onderhouden!

Tip 8 Loopcomfort
Hardloopsokken hebben de juiste voering en dikte om je te beschermen tegen blaren en drukplekken maar ook om de schoencontact optimaal te benutten. Daarnaast zorgt het nog voor draagcomfort en afkoeling tijdens het lopen door de eigenschappen van de hardloopsokken.

Tip 9 Samen is beter
Heb je motivatieproblemen en/of wil je tegenstand. Dan is het altijd beter om samen af te spreken en samen je hardloopschema uit te voeren, zodat je toch gaat hardlopen en je grenzen blijft verleggen. Kun je naderhand met een lekker herstelshake genieten van de nabespreking.

Tip 10 Speciaal voor de ladies, de sport-BH
Sporten is gezond, maar door de extra belasting op de borsten is een goede sport-BH extra belangrijk. Lees in onze blog wat een goede sport-bh is





Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.