Shopping bag
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Shopping bag
Terug naar overzicht

Wat is een goede wandelschoen?

Waar moet je op letten als je een wandelschoen gaat kopen? Daarom hebben wij een handige stappenplan waar je op moet letten bij aankoop van een wandelschoen online. Bij onze outdoorwinkel Intersport Biggelaar kun je genieten van persoonlijke service en meer!

Wandelschoenen kopen

Altijd lastig een wandelschoen kopen, want waar moet je nu op letten naast het mooie uiterlijk, het merk en de maten. Met onze handige stappenplannen helpen we je op weg een paar goede wandelschoenen te vinden! 

Stap 1 Wandelschoenen zijn persoonlijk

Wandelschoenen kun je gemakkelijk en snel online aanschaffen als je weet welke wandelschoenen je nodig hebt. Maar moment dat je nieuwe wandelschoenen gaat kopen of overstapt van een andere merk heb je als snel advies nodig van een specialist. Kom daarom langs in onze outdoorwinkel Intersport Biggelaar en profiteer daar ook van onze gratis 3D voetscan.


Stap 2 Tijdstip van passen

Wanneer kun je het beste nieuwe wandelschoenen passen? Je denkt heel de dag, maar in de ochtend zijn je voeten smaller dan in de middag. Dit betekend dat je het beste in de middag jouw wandelschoenen kunt passen. 

Stap 3 Wandelschoen categorieën

Je hebt natuurlijk de keuze voor het gesleacht, heren, dames en kinderen en de maten. Maar er zijn ook verschillende terreinen waar je kunt wandelen, denk aan bossen met zachte ondergrond, bossen met harde ondergrond, bergen met rotsen, grindpaden en ga zo maar door. Daarom zijn er ook verschillende categorieën wandelschoenen. Hierbij een overzicht van de type wandelschoenen die er zijn:

A: Lage en soepele wandelschoenen voor dagelijkse activiteiten of gemakkelijke wandelingen
B: Halfhoge tot hoge trekkingschoen voor wandelen voor in Limburg of de Ardennen.
C: Hoge bergschoenen voor de zwaardere wandelingen met backpacks
D: De klimschoen voor de echte berggeiten.
A/B: De wandelschoen dat type A&B combineert
C/D: De wandelschoen dat type C&D combineert

Moment dat je weet waarvoor je jouw wandelschoenen gaat gebruiken is het verstandig om de juiste keuze te maken, zodat je optimaal kunt genieten tijdens je activiteit.
      Meindl | Lowa | McKinley | Salomon | Hanwag

Stap 4 Het pasmoment

De kennis is nu aanwezig, maar nu komt het moment supreme. Je kunt nu wandelschoenen gaan passen! Hiervoor zou ik adviseren om passokken mee te nemen die je normaal ook gaat dragen, zo heb je de optimale beleving voor je wandelschoenen. Uiteraard zijn er ook genoeg passokken of wandelsokken in onze winkel waarmee u kunt passen. Zorg ervoor dat uw wandelschoen nooit te klein of te smal is, want je voeten zwellen namelijk op tijdens het wandelen waardoor ze afknellen als je te kleine wandelschoenen hebt. Te grote of te brede wandelschoenen is ook niet goed, want dan schuiven je voeten op en neer waardoor minder grip en sneller blaren krijgt. Gelukkig is er een geweldig oplossing in onze winkel de 3D voetscan, waardoor je optimaal een passende wandelschoen kunt vinden!

Stap 5 Belang van wandelsokken

Zoals je het al gelezen hebt bij het moment supreme, wandelsokken zijn belangrijk. Dit omdat het de kwaliteit van je wandelschoenen bepaald. Zo heb je gore-tex wandelschoenen waar je niet met katoenen sokken kunt lopen omdat je voeten dan niet meer kunnen ademen. Maar ook de demping zorgt ervoor dat je uren kunt genieten i.p.v. halverwege moeten stoppen met lopen omdat je klachten hebt. 

Stap 6 Duurzaamheid behouden van je wandelschoenen

Voordat je enthousiast begint met wandelen, denk na over de modderige wandelingen! Want het verzorgen van je wandelschoenen is belangrijk om de kwaliteiten van de wandelschoen te waarborgen. Zo wil je jouw wandelschoen waterdicht houden door te impregneermiddel, het leer soepel blijft met en het er mooi uit blijft zien. Hierover heeft onze wandelspecialist gelukkig een blog gemaakt zodat je wandelschoen fit blijft! 

NIXWAX ONDERHOUDSMIDDELEN

Hopelijk maak dit je keuze voor een paar goede wandelschoenen net wat makkelijker! Voor persoonlijk advies kun je langs bij onze outdoor specialist Intersport Biggelaar. 

Wij zijn Intersport. Wij zijn er voor alle wandelaars!

Succes met het volgende avontuur!




Auteur:
Gijs (klantenservice webshop)
Door de vele vragen op de klantenservice over wandelschoenen besloot ik bruikbare tips te schrijven voor het aankoop van wandelschoenen online als in de winkel. Zie jij tips die ik mis? Dan stuur me snel een bericht op klantenservice@biggelaarsport.nl


Meld je aan!
Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid en de privacy statement.